tisdag 10 maj 2011

Ostkaka på squash

Åt världens godaste ostkaka i helgen. På squash! Med vispgrädde och krusbärssylt. Underbart gott!Squash är en sån där grönsak som det gärna blir för mycket av. Till slut vet man inte vad man ska göra av alla dessa halvmeterlånga gröna jättekorvar. Alla recept som kan göra grönsaken njutbar är då mer än välkomna. Det här receptet skulle kunna vara ungefärdetsamma som den kaka jag åt:

1 kg squash

½ dl sötmandel
3 bittermandlar
4 ägg
1 dl strösocker
2½ dl grädde
2½ dl mjölk.
5 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen i små bitar och mixa den till mos. Låt det rinna av i ett durkslag i 15 minuter. Hacka sötmandeln och bittermandeln fint. Blanda moset med äggen, sockret, vetemjöl, mandel och gräddmjölken. Häll smeten i en eldfast dorm. Formen behöver inte smörjas. Grädda kakan 45 min - 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar